A question

Questions about Wdmarvel capabilities
chick0n
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 08 дек 2018, 19:47

Rebuild ROM with WDMarvel

Сообщение chick0n »

Is it Possible to Rebuild ROM with WDMarvel? And how?

I have WD3200AAJS with damaged U12. But I have very good Donor with working U12. But Microjog Data seems slightly off...
Аватара пользователя
Spildit
Сообщения: 240
Зарегистрирован: 02 янв 2016, 09:05
Откуда: Portugal - Europe
Контактная информация:

Re: Rebuild ROM with WDMarvel

Сообщение Spildit »

Here ...

http://wdmarvel.com/forum/ru/viewtopic. ... =40#p16625

You can do it by hand ....
The HDD Oracle - Platform for OPEN research on Data Recovery.
chick0n
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 08 дек 2018, 19:47

Re: Rebuild ROM with WDMarvel

Сообщение chick0n »

Im not "allowed" to access this part of the forum. ;)
Аватара пользователя
Vlad
Разработчик
Сообщения: 4815
Зарегистрирован: 13 авг 2013, 07:53

Re: Rebuild ROM with WDMarvel

Сообщение Vlad »

If you are asking about building ROM image from copies in 0x010x modiles, then yes
If you are asking about writing ROM in PCB eith corrupted ROM image, then no
Аватара пользователя
Spildit
Сообщения: 240
Зарегистрирован: 02 янв 2016, 09:05
Откуда: Portugal - Europe
Контактная информация:

Re: Rebuild ROM with WDMarvel

Сообщение Spildit »

Vlad писал(а):If you are asking about building ROM image from copies in 0x010x modiles, then yes
If you are asking about writing ROM in PCB eith corrupted ROM image, then no
He is asking about rebuilding ROM on a drive with external ROM chip, (no copies of ROM modules on SA) to working donor PCB.
The HDD Oracle - Platform for OPEN research on Data Recovery.
villa01
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 11 окт 2018, 17:04

A question

Сообщение villa01 »

Hi.

I have several hard drives of the samsung spinpoint M8 family such as st320lm000, some of them have fisical damage in the drive but the logical board is fully functional other have non functional logical boards

So if i swap the logic card i have a working hard disk (i have benchmark them and they work nicely) but they keep showing the error of the previous disk.

My question is this:
If i use WD marvel can i clear the previous erros stored in the smart so the logic board detects the state of the current drive?

Thanks in advance
Аватара пользователя
SRUTSSSSSSSS80
Сообщения: 1379
Зарегистрирован: 01 янв 1970, 00:00
Откуда: Belarus, Baranovichi

Re: A question

Сообщение SRUTSSSSSSSS80 »

villa01 писал(а):Hi.

I have several hard drives of the samsung spinpoint M8 family such as st320lm000, some of them have fisical damage in the drive but the logical board is fully functional other have non functional logical boards

So if i swap the logic card i have a working hard disk (i have benchmark them and they work nicely) but they keep showing the error of the previous disk.

My question is this:
If i use WD marvel can i clear the previous erros stored in the smart so the logic board detects the state of the current drive?

Thanks in advance
Only HDD Western Digital, samsung spinpoint M8E support - MRT, DFL, PC3000, SHT, SHTR, SHTRD, SeDiv, SRT, HDR3000.....etc
Аватара пользователя
Spildit
Сообщения: 240
Зарегистрирован: 02 янв 2016, 09:05
Откуда: Portugal - Europe
Контактная информация:

Re: A question

Сообщение Spildit »

villa01 писал(а):
So if i swap the logic card i have a working hard disk (i have benchmark them and they work nicely) but they keep showing the error of the previous disk.
S.M.A.R.T. is stored on the MC (platters) and NOT on the PCB ... ROM on those drives are NOT unique and don't have adaptives ... So the "status" that you see on S.M.A.R.T. is the real status of your drive.

You can clear S.M.A.R.T., etc with the mentioned tools.

WDMarvel is for WD drives only and with Marvell MCU.
The HDD Oracle - Platform for OPEN research on Data Recovery.
tehnosoftex
Сообщения: 12
Зарегистрирован: 14 дек 2018, 12:26

try to reset password at WDC WD60EZRZ-00GZ5B1

Сообщение tehnosoftex »

Hi, I m trying to reset password at WDC WD60EZRZ-00GZ5B1 , wdc marvel identfy the drive but I get error restarting fw

picture
https://ibb.co/fF6Prws
Аватара пользователя
Vlad
Разработчик
Сообщения: 4815
Зарегистрирован: 13 авг 2013, 07:53

Re: try to reset password at WDC WD60EZRZ-00GZ5B1

Сообщение Vlad »

Did you try Clear password method 2 button?
Ответить