Problem with WD Marvel Demo

Questions about Wdmarvel capabilities
Аватара пользователя
Vlad
Разработчик
Сообщения: 4815
Зарегистрирован: 13 авг 2013, 07:53

Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows

Сообщение Vlad »

Basically, it is possible
However
1 At us such drives are practically absent, so not very important
2 Not always 802E module contains the needed data, it is very desirable that it be checked by man at first
But if it is be wanted, I will add
locarno
Сообщения: 153
Зарегистрирован: 20 фев 2014, 18:10

Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows

Сообщение locarno »

I waiting for English version :D

@EDIT
English version relased :)
petercobra
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 04 июл 2014, 16:29

Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows

Сообщение petercobra »

Hi,

As for introduce - Im from Poland :)

Id like to know how to unlock those wd320budt HDD drives. Ive one from my sagemcom decoder and Id like to swap it with my 120GB laptop HDD. Ive read all those 58 pages and Im stuck at page 55. S/A operatuins > modules operations (fw turned off). In my case nothing is there. <hlp in eng needed>

error: disk_ecu_unsafe_error
Cheers,
Peter
FromZeroToHero
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 01 авг 2014, 17:24

Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows

Сообщение FromZeroToHero »

Can someone help me to unlock WD5000AVDS? I tried with zu.exe and z!.exe but it only shows only "ELAPSED 00:01.. 00:02... 00:03" and nothing happens. When I press enter, it shows "UNLOCK NOT DONE".

The drive is from tv recorder.

I suppose nobody will help me for free.. I can pay some $ :)

PS: I did some attempts with MHDD and HDAT2 but no success, maybe I did it wrong.

PS2: Interesting thing: I run HDD Unlock Wizard, it detects the harddrive, it does some diagnostic, and says that the harddrive can be unlocked and I have to buy some unlock code.. BUT after this, I can initiate the drive in Control Panel and normally use the drive in windows! Full size.
After PC restart, it's locked again.
Последний раз редактировалось FromZeroToHero 01 авг 2014, 21:03, всего редактировалось 1 раз.
FromZeroToHero
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 01 авг 2014, 17:24

Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows

Сообщение FromZeroToHero »

After using old version of ZU (from 2009) on another PC, I get this error: "ERR:51E0EB14010104 CMD:0000000000E0EC NO DRQ!"
Аватара пользователя
Vlad
Разработчик
Сообщения: 4815
Зарегистрирован: 13 авг 2013, 07:53

Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows

Сообщение Vlad »

Download demo and press detect button
What demo writes?
locarno
Сообщения: 153
Зарегистрирован: 20 фев 2014, 18:10

WD3200AVVS-57L2B0-won't spinn up in PC (from DVR-7400 HD)

Сообщение locarno »

Hello all :) I coming here with new strange problem :o

Description of the problem Drive won't spin up in PC/BIOS/Windows. Drive only spin up in Echostar DVR-7400 HD and in PC with running Linux Parted Magic (only read standard informations about drive) (we can't write/read/create files/partition)

Photos:
Drive Label: https://dl.dropboxusercontent.com/u/845 ... MG6803.JPG
PCB Back: https://dl.dropboxusercontent.com/u/849 ... MG6804.JPG
PCB Front: https://dl.dropboxusercontent.com/u/843 ... MG6805.JPG
Linux: https://dl.dropboxusercontent.com/u/849 ... MG6806.JPG

Now part with WDMarvel :)
WD Marvel Safe Mode Beta 4 (yes I'm still using Beta4): 1. Launch Windows 2. Start WDMarv 3.Plug the drive and detect:
Изображение
Then :)
I did hotswap. Plug SATA/Power in DVR then unplug SATA and plug SATA from computer/Windows.
And sucess:
Изображение
Изображение

Then I did "Restart FW" and drive again won't spin up.

Finally I readed modules and Flash. Download:
Modules: https://dl.dropboxusercontent.com/u/849 ... odules.rar
Flash (PZU): https://dl.dropboxusercontent.com/u/849 ... vs/PZU.rar

02 and 802E are different.
What I should do first ? Remove password ? Flash other FW ? Replace 02 with 802E ?

ps. please move thread to correct forum.
Последний раз редактировалось locarno 13 авг 2014, 06:38, всего редактировалось 2 раза.
locarno
Сообщения: 153
Зарегистрирован: 20 фев 2014, 18:10

Re: WD3200AVVS-57L2B0-won't spinn up in PC (from DVR-7400 HD

Сообщение locarno »

Smyg писал(а):This HDD have "Low Current Spinup Enabled"...

try use
wdidle3_1_05.zip
or
WDTLER.zip

or
try replace 0D module from another HDD...
You are wrong. I can connect power to HDD from DVR (without SATA) and drive won't spinn up. Drive spin up only in DVR and PC with running linux with SATA cable.

ps. I will try use your tools.

@EDIT
wdidle3_1_05 results
Изображение
After launch this tool, drive spinned up.
Then I did PC reset and again drive won't spinn up.

WDTLER
Изображение

HDD still won't spinn up.
Последний раз редактировалось locarno 13 авг 2014, 06:40, всего редактировалось 1 раз.
locarno
Сообщения: 153
Зарегистрирован: 20 фев 2014, 18:10

Re: WD3200AVVS-57L2B0-won't spinn up in PC (from DVR-7400 HD

Сообщение locarno »

fzabkar писал(а):WDIDLE3 modifies the idle3 timer in MOD 02.

WDTLER modifies the ERC timeout values.

Neither appears to have any bearing on your problem.

Instead ISTM that your drive is Powering Up In Standy (PUIS). Remove the PM2 jumper (if it is present). Otherwise try disabling PUIS with HDAT2.

You would need to launch HDAT2 with the /w switch to wake up the drive, ie ...

HDAT2 /w

BTW, MOD 0D in ROM is where the PUIS flag is located. Compare MOD 0D before and after running HDAT2. You don't need to replace this module.
Then, remove password, create new partition and HDD work.
0D after/before
Изображение

Thanks to @Vlad, @fzabkar, @Smyg
milki_way
Сообщения: 3
Зарегистрирован: 16 авг 2014, 15:56

Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows

Сообщение milki_way »

Hi!
I'm new on this forum:). I have a drive WD3200BUDT and his locked... I want unlock this drive, please help me with unlock. Regards
Ответить