WD Marvel Repair Tool

Утилита для восстановления HDD WD Marvel

Текущее время: 17 ноя 2018, 02:07

  • Часовой пояс: UTC




    Начать новую тему  Ответить на тему  [ 764 сообщения ]  На страницу Пред. 157 58 59 60 6177 След.
    Автор Сообщение
     Заголовок сообщения: Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows
    СообщениеДобавлено: 01 авг 2014, 17:36 
    Не в сети

    Зарегистрирован: 01 авг 2014, 17:24
    Сообщения: 2
    Can someone help me to unlock WD5000AVDS? I tried with zu.exe and z!.exe but it only shows only "ELAPSED 00:01.. 00:02... 00:03" and nothing happens. When I press enter, it shows "UNLOCK NOT DONE".

    The drive is from tv recorder.

    I suppose nobody will help me for free.. I can pay some $ :)

    PS: I did some attempts with MHDD and HDAT2 but no success, maybe I did it wrong.

    PS2: Interesting thing: I run HDD Unlock Wizard, it detects the harddrive, it does some diagnostic, and says that the harddrive can be unlocked and I have to buy some unlock code.. BUT after this, I can initiate the drive in Control Panel and normally use the drive in windows! Full size.
    After PC restart, it's locked again.


    Последний раз редактировалось FromZeroToHero 01 авг 2014, 21:03, всего редактировалось 1 раз.

    Вернуться к началу
     Заголовок сообщения: Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows
    СообщениеДобавлено: 01 авг 2014, 21:03 
    Не в сети

    Зарегистрирован: 01 авг 2014, 17:24
    Сообщения: 2
    After using old version of ZU (from 2009) on another PC, I get this error: "ERR:51E0EB14010104 CMD:0000000000E0EC NO DRQ!"


    Вернуться к началу
     Заголовок сообщения: Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows
    СообщениеДобавлено: 02 авг 2014, 07:02 
    Не в сети
    Разработчик

    Зарегистрирован: 13 авг 2013, 07:53
    Сообщения: 3683
    Download demo and press detect button
    What demo writes?


    Вернуться к началу
     Заголовок сообщения: WD3200AVVS-57L2B0-won't spinn up in PC (from DVR-7400 HD)
    СообщениеДобавлено: 12 авг 2014, 08:24 
    Не в сети

    Зарегистрирован: 20 фев 2014, 18:10
    Сообщения: 153
    Hello all :) I coming here with new strange problem :o

    Description of the problem Drive won't spin up in PC/BIOS/Windows. Drive only spin up in Echostar DVR-7400 HD and in PC with running Linux Parted Magic (only read standard informations about drive) (we can't write/read/create files/partition)

    Photos:
    Drive Label: https://dl.dropboxusercontent.com/u/845 ... MG6803.JPG
    PCB Back: https://dl.dropboxusercontent.com/u/849 ... MG6804.JPG
    PCB Front: https://dl.dropboxusercontent.com/u/843 ... MG6805.JPG
    Linux: https://dl.dropboxusercontent.com/u/849 ... MG6806.JPG

    Now part with WDMarvel :)
    WD Marvel Safe Mode Beta 4 (yes I'm still using Beta4): 1. Launch Windows 2. Start WDMarv 3.Plug the drive and detect:
    Изображение
    Then :)
    I did hotswap. Plug SATA/Power in DVR then unplug SATA and plug SATA from computer/Windows.
    And sucess:
    Изображение
    Изображение

    Then I did "Restart FW" and drive again won't spin up.

    Finally I readed modules and Flash. Download:
    Modules: https://dl.dropboxusercontent.com/u/849 ... odules.rar
    Flash (PZU): https://dl.dropboxusercontent.com/u/849 ... vs/PZU.rar

    02 and 802E are different.
    What I should do first ? Remove password ? Flash other FW ? Replace 02 with 802E ?

    ps. please move thread to correct forum.


    Последний раз редактировалось locarno 13 авг 2014, 06:38, всего редактировалось 2 раза.

    Вернуться к началу
     Заголовок сообщения: Re: WD3200AVVS-57L2B0-won't spinn up in PC (from DVR-7400 HD
    СообщениеДобавлено: 12 авг 2014, 13:56 
    Не в сети
    Аватара пользователя

    Зарегистрирован: 23 авг 2013, 10:04
    Сообщения: 1783
    Откуда: Крым, Симферополь
    This HDD have "Low Current Spinup Enabled"...

    try use
    wdidle3_1_05.zip
    or
    WDTLER.zip

    or
    try replace 0D module from another HDD...

    _________________
    http://doctorhdd.narod.ru/


    Вернуться к началу
     Заголовок сообщения: Re: WD3200AVVS-57L2B0-won't spinn up in PC (from DVR-7400 HD
    СообщениеДобавлено: 12 авг 2014, 14:23 
    Не в сети

    Зарегистрирован: 20 фев 2014, 18:10
    Сообщения: 153
    Smyg писал(а):
    This HDD have "Low Current Spinup Enabled"...

    try use
    wdidle3_1_05.zip
    or
    WDTLER.zip

    or
    try replace 0D module from another HDD...


    You are wrong. I can connect power to HDD from DVR (without SATA) and drive won't spinn up. Drive spin up only in DVR and PC with running linux with SATA cable.

    ps. I will try use your tools.

    @EDIT
    wdidle3_1_05 results
    Изображение
    After launch this tool, drive spinned up.
    Then I did PC reset and again drive won't spinn up.

    WDTLER
    Изображение

    HDD still won't spinn up.


    Последний раз редактировалось locarno 13 авг 2014, 06:40, всего редактировалось 1 раз.

    Вернуться к началу
     Заголовок сообщения: Re: WD3200AVVS-57L2B0-won't spinn up in PC (from DVR-7400 HD
    СообщениеДобавлено: 12 авг 2014, 19:15 
    Не в сети

    Зарегистрирован: 20 фев 2014, 18:10
    Сообщения: 153
    fzabkar писал(а):
    WDIDLE3 modifies the idle3 timer in MOD 02.

    WDTLER modifies the ERC timeout values.

    Neither appears to have any bearing on your problem.

    Instead ISTM that your drive is Powering Up In Standy (PUIS). Remove the PM2 jumper (if it is present). Otherwise try disabling PUIS with HDAT2.

    You would need to launch HDAT2 with the /w switch to wake up the drive, ie ...

    HDAT2 /w

    BTW, MOD 0D in ROM is where the PUIS flag is located. Compare MOD 0D before and after running HDAT2. You don't need to replace this module.


    Then, remove password, create new partition and HDD work.
    0D after/before
    Изображение

    Thanks to @Vlad, @fzabkar, @Smyg


    Вернуться к началу
     Заголовок сообщения: Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows
    СообщениеДобавлено: 16 авг 2014, 16:09 
    Не в сети

    Зарегистрирован: 16 авг 2014, 15:56
    Сообщения: 3
    Hi!
    I'm new on this forum:). I have a drive WD3200BUDT and his locked... I want unlock this drive, please help me with unlock. Regards


    Вернуться к началу
     Заголовок сообщения: Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows
    СообщениеДобавлено: 16 авг 2014, 16:42 
    Не в сети
    Разработчик

    Зарегистрирован: 13 авг 2013, 07:53
    Сообщения: 3683
    Hi
    You need full version to unlock


    Вернуться к началу
     Заголовок сообщения: Re: Problem with WD Marvel Demo on Polish Windows
    СообщениеДобавлено: 16 авг 2014, 18:32 
    Не в сети

    Зарегистрирован: 16 авг 2014, 15:56
    Сообщения: 3
    Where I can buy full version. Please reply on PM


    Вернуться к началу
    Показать сообщения за:  Поле сортировки  
    Начать новую тему  Ответить на тему  [ 764 сообщения ]  На страницу Пред. 157 58 59 60 6177 След.

  • Часовой пояс: UTC


    Кто сейчас на конференции

    Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 0 гостей


    Вы не можете начинать темы
    Вы не можете отвечать на сообщения
    Вы не можете редактировать свои сообщения
    Вы не можете удалять свои сообщения
    Вы не можете добавлять вложения

    Найти:
    Перейти:  
    cron
    Восстановление информации с HDD
    2017 © WDmarvel.com